Alles over wimperextensions

Wat zijn wimperextensions?

Wimperextensions zijn losse synthetische kunst wimpertjes die in allerlei verschillende soorten en maten zijn, ze verschillen in kleur, dikte en krul. Er wordt op ieder eigen wimperhaartje een wimper- extension met een speciale lijm op geplakt.

Dus niet op de wimperrand, tussen de eigen wimpers of op de huid, maar op de eigen wimper. De wimpers zijn zacht en je kunt er alles mee doen; douchen, sauna-bezoek, sporten, zwemmen etc.

Wat te doen voor de behandeling?

Heb je besloten om een afspraak te maken, dan is het prettig als je zonder mascara komt en voor lensdragers, de lenzen uit te doen. Dan gaan we samen de lengte en krul bepalen.

Hoe lang blijven de wimperextensions zitten?

De wimperextensions blijven 4-6 weken zitten, afhankelijk van de eigen groeicyclus en verzorging van de wimpers. Maar om de volle look te behouden is het aan te raden om ze op te laten vullen na 3 weken.

Werkwijze

De styliste maakt samen met u een keuze in de soort, krul en dikte van de wimperextensions, rekening houdende met uw wensen en wat uw natuurlijke wimpers kunnen dragen. Vervolgens gaat ze de wimperextensions één voor één plaatsen.

Tijdens de behandeling dient u uw ogen ten alle tijden gesloten te houden, de uitgelezen kans dus om even te ontspannen en tot rust te komen!

Een nieuwe set One by Oneduurt ongeveer 1 tot 1,5 uur De behandeling is volledig pijnloos, het opvullen van de wimpers duurt ongeveer 1uur.

Zijn er nadelen?

Het dragen van wimperextensions brengt vooral veel voordelen. Echte nadelen zijn er niet. Je moet wel oppassen met het gebruik van make-up. De ‘normale’ make-up producten kunnen schadelijk zijn voor de wimperextensions. Maar deze heb je eigenlijk niet meer nodig, omdat de wimperverlengingen al het idee geven dat je make-up draagt. Verder is het ook belangrijk dat je producten op oliebasis vermijdt, omdat deze producten de lijm waarmee de wimpers zijn bevestigd kunnen losweken.

Hoe wimperextensions schoomaken?

Je kunt wimperextensions het beste schoonmaken met een cleansing foam. Deze foam kun je aanbrengen op een speciale kwast. Breng een pompje van de foam aan op de cleansing brush, sluit de ogen en was door middel van een zachte, verticale beweging grondig de wimperaanzet en oogleden. Grondig naspoelen met water en vervolgens de wimpers aan de lucht laten drogen. Grondig naspoelen met water en vervolgens de wimpers aan de lucht laten drogen. Even voorzichtig borstelen en de wimpers zijn gereinigd! Je kunt hiervoor de Perfect Eyelash Cleansing Foam en Cleansing Brush gebruiken.

Waarom wimperextensions schoonmaken belangrijk is?

Elke dag komt er vuil op en tussen je wimpers, met of zonder wimperextensions. Vuil uit de lucht, talg, dode huidcellen of simpelweg stofjes komen terecht op je wimpers. Als de wimpers schoon zijn blijven ze bovendien veel langer mooi! Mocht je toch denken, ik laat het voor wat het is. Denk er dan aan dat je wimperextensions door het vuil ook sneller eraf kunnen vallen. Dit zorgt voor een slechtere hechting van de extensions!

Om je wimperextensions schoon te houden moet je deze dagelijks schoonmaken. Zo blijven je wimpers schoon, sterk, gezond en mooi.

Je kunt wimperextensions het beste schoonmaken met een cleansing foam.

Deze foam kun je aanbrengen op een speciale kwast. Breng een pompje van de foam aan op de cleansing brush, sluit de ogen en was door middel van een zachte, verticale beweging grondig de wimperaanzet en oogleden.

Grondig naspoelen met water en vervolgens de wimpers aan de lucht laten drogen. Even voorzichtig borstelen en de wimpers zijn gereinigd!

Waarom wimperextensions opvullen?

Alles wat groeit of aan het lichaam zit heeft onderhoud nodig, net als het lichaam zelf, waardoor het ook met wimperextensions zo is dat ze uitvallen. Haren zitten namelijk net als cellen in een groeifase. Na het bevestigen van de extensions aan de natuurlijke haar, zal het haartje uiteindelijk na het voltooien van de groeifases uitvallen samen met de wimperextensions. Ook kan het zo zijn dat je wimperextensions kan verliezen door oliegebruik.

De groeifase heeft verschillende fases, de wimper in de anagene fase (beginfase) al te zien door de huid, deze groeit door in de catagene fase en in de telogene fase (eindfase) zal de haar uitvallen.

Dit zijn ook de haartjes die je als eerste of misschien op de dag van de refill kan verliezen, gelukkig worden er ongeveer 80 tot 120 haartjes per oog geplaatst en vallen er ongeveer 2 tot 5 haartjes per dag uit, waar- door aan te raden is om gemiddeld drie wekelijks de wimpers op te vullen. Natuurlijk afhankelijk van de persoonlijke wens.