De ultieme handleiding

Tanden,  Verzorging

SCHONE TANDEN: DE ULTIEME HANDLEIDING

Alles wat je moet weten over het op de juiste manier reinigen van je tanden…… inclusief waarom het zo belangrijk is voor je mondgezondheid - en algehele gezondheid; informatie over de beste poetstechnieken; en hoe je een verstandige keuze maakt voor de zachtste, meest effectieve producten.

WAAROM ZIJN SCHONE TANDEN ZO BELANGRIJK?

Waarom zijn schone tanden zo belangrijk voor je mondgezondheid? Wat doet dit met je algehele gezondheid… en je zelfvertrouwen?Tandplak is het dunne, plakkerige laagje bacteriën dat constant op onze tanden gevormd wordt.Het is de hoofdoorzaak van tandbederf, tandvleesaandoeningen en andere gebitsproblemen.Maar we kunnen het gemakkelijk voorkomen met een goed mondverzorgingsroutine.

Hoe krijg je schone tanden?

Schone tanden en tandvlees staan gelijk aan een gezondere mond.En een gezondere mond betekent een gezonder lichaam… .. omdat je hele lichaam baat heeft bij een goede zorg voor je tanden en tandvlees, waaronder je aderen, je hart en je hersenen. Om erachter te komen hoe schoon je tanden op dit moment zijn, raadpleeg je de handleiding: Vier manieren om te controleren hoe schoon je tanden zijn.Het leren - en implementeren - van de beste manieren om onze tanden en tandvlees schoon te houden, is eenvoudig. Als je maar weet hoe dit moet.Als je je stelselmatig houdt aan een goed mondverzorgingsroutine, waarbij je de beste producten met de juiste techniek gebruikt, zul je gewend raken aan dat gezonde, grondig gereinigde gevoel. Zonder opbouw van tandplak of tandsteen en de zekerheid van een frisse adem.Daarnaast kun je er gerust op zijn dat je er alles aan doet om tandvleesaandoeningen en andere gebitsproblemen tegen te gaan.  

ZES POETSMETHODES

Hoe je schone tanden krijgt - en daarmee een schone mond…

Veel gebitsproblemen worden veroorzaakt door verkeerd poetsen. Door dit aan te pakken, kun je een doorbraak teweegbrengen. Laten we eens kijken naar zes verschillende poetsmethodes. Sommige van deze methodes komen, helaas, vrij vaak voor. Anderen zijn een stuk minder bekend.

Wat is de beste manier om tanden te poetsen?

Methodes één en twee zijn zowel bad als ugly. Veel mensen vallen in deze valkuilen… en ze zijn verantwoordelijk voor veel gezondheidsproblemen. Ondertussen geeft het leren en consistent toepassen van methodes drie tot en met zes inzicht in de zachtste en meest effectieve manieren om van schone tanden te kunnen genieten. En als je wat tijd neemt om deze te leren en in je dagelijkse routine te verwerken…… kun je voor altijd je mondgezondheid - en algehele gezondheid - verbeteren.

METHODE 1-SNEL TANDENPOETSEN

Waarom het niet goed is…

Snel poetsen zal alleen tandplak verwijderen van die delen van je tanden die makkelijk te bereiken zijn.

Hoe krijg je tandplak van je tanden af?Als je niet goed poetst aan de achterkant van je tanden of op moeilijker te bereiken plekken, zoals achter de kiezen en premolaren, zal tandplak zich op blijven stapelen.

METHODE 2-HARD TANDENPOETSEN MET EEN HARDE BORSTEL

Waarom het niet goed is…

Hier zijn veel redenen voor

-Het beschadigt het tandglazuur

- Het kan leiden tot teruggetrokken tandvlees, waarbij de “hals” van de tand blootgelegd wordt. Dit is het stuk tussen de kroon en de wortel. Dit leidt op zijn beurt weer tot de pijn van gevoelige tanden… gevolgd door tandbederf, infecties, gingivitis, parodontitis en uiteindelijk zelfs het verlies van de tand.

-Harde borstelharen kunnen de sulcus niet goed schoonmaken. Dit is de gleuf tussen de tanden en het tandvlees, een waar broeinest voor de bacteriën die tandplak veroorzaken.

En nu, de beste poetsmethodes…

METHODE 3-EEN GRONDIGE, ZACHTE POETSBEURT

Waarom het zo goed is…Het is de beste manier om tandplak te verwijderen en te voorkomen dat het zich opstapelt.

Hoe poets je je tanden op de juiste manier, stap voor stap?

Houd de borstel vast als een pen - voorzichtig - en draai het in een hoek van 45 graden…… met de helft van de borstelharen op je tandvlees en de andere helft op je tanden.Beweeg in kleine, zachte rondjes. Doe dit zonder echt druk te zetten…Begin op de moeilijkste plekken. De binnenkant van de tanden en de achterste kiezen, dan de buitenkant, en sluit af met de bijtvlakken.