Lichttherapie

Dit apparaat maakt gebruik van vier verschillende golflengtes, ieder met haar specifieke behandelindicaties. Verschillende golflengtes beïnvloeden de huid op hun eigen manier. Zeer geschikt voor het behandelen van vele huidaandoeningen. Het rode led licht staat bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen en wondgenezing. Het blauwe led licht heeft een vernietigende werking. In het buitenland is led therapie voor het gezicht een ware hit. 

630nm – Rood Licht

Rood licht komt wat dieper in de huid en werkt huid verbeterend. Deze golflengte stimuleert de productie van de fibroblasten (is de belangrijkste cel van het bindweefsel) bij de aanmaak van collageen en elastine. Hierdoor wordt de huid voller en strakker. De huidstructuur en de spankracht van de huid verbeteren. De doorbloeding van de huid wordt gestimuleerd. Ideaal voor de behandeling van pigmentvlekken, zonlichtbeschadigingen, wondjes, huidverslapping en huidveroudering.

415nm – Blauw Licht

Het blauwe licht komt het minst diep in de huid en werkt vooral oppervlakkig. Deze golflengte wordt ingezet bij acne. Het verbetert de huid door het creëren van zuurstof op de juiste diepte in de huid waardoor de Proprioni bacterie (die in veel gevallen voorkomt bij acne) vernietigd wordt. Puistjes en roodheden verminderen en huidontstekingen geminimaliseerd. Na een peeling is het blauwe licht aan te bevelen.

Groen licht

-Het groene licht herstelt pigmentvlekken

-Reduceert fijne lijntjes.

-Voedt de ouder wordende huid.

-Versnelt het herstel proces van wondgenezing.

-Maakt littekens lichter.

590 nm Geel licht

-Verbetert de zuurstof in de cellen van de huid.

-Geeft de huid weer energie.

-Behandeld een rode huid.

-Vervaagt rimpels.

-Behandeld een harde huid.