Marc Inbane blog

INFO & INSPIRATIE OVER TANNING

TANNEN TIJDENS JE ZWANGERSCHAP: KAN DAT?

Wist je dat het gebruik van self-tanning tijdens zwangerschap gewoon kan en niet schadelijk is voor jou of je baby? Het gebruik van tanning is altijd beter dan in de volle zon zitten! Ga je toch zonnen? Dan is het zeer belangrijk om je goed in te smeren met SPF. Benieuwd waarom? Wij leggen het je uit!

Tanning & SPF tijdens je zwangerschap

Er zijn geen contra-indicaties voor zwangere vrouwen of baby's. Onze tanningproducten bevatten natuurlijke & voedende ingrediënten en kan door iedereen gebruikt worden, ongeacht huidtype of huidteint. De ingrediënten reageren enkel op de bovenste huidlaag, wat zorgt voor een natuurlijke verkleuring van de huid. Hierdoor kunnen onze producten moeder en baby niet schaden en creëer je op een veilige manier een prachtige teint! 

Het belang van SPF

Als zwangere is het extra belangrijk om SPF te gebruiken. Je bent namelijk gevoeliger voor UV-straling omdat je huid dunner is en ook uitrekt tijdens de zwangerschap, met name bij de buik. Hierdoor kun je sneller verbranden, maar kan UV-straling ook onderhuidse schade aanrichten. Daarnaast bestaat er een grote kans op een zwangerschapsmasker...

Zwangerschapsmasker

Een zwangerschapsmasker (ook wel Melasma genoemd) is een vorm van hyperpigmentatie en zijn donkerbruine vlekken die kunnen ontstaan door hormoonwisselingen. Je kunt hier ongeveer vanaf de 4e maand van je zwangerschap last van krijgen.Tijdens de zwangerschap verhogen namelijk de hormonen oestrogeen en progesteron de productie van pigment in de cellen van je gezicht. De vlekjes dienen als een soort natuurlijke bescherming tegen schadelijke uv-straling, om het onderliggende weefsel te behoeden. Dus het zwangerschapsmasker heeft eigenlijk een zeer nuttige functie. Het heeft geen medische gevolgen, maar wel begrijpelijk dat je het liever wilt voorkomen.

Hoe voorkom je een zwangerschapsmasker?

Bescherm je huid iedere dag met een hoge beschermingsfactor van minimaal 30 (ja, óók als je in de schaduw zit!) en blijf gedurende de dag bijsmeren. Doe dit het liefst om de 2 uur. Vermijd overmatige blootstelling aan de zon en let daarnaast op de zonkracht wanneer deze op zijn sterkst is; tussen 12:00 en 15:00 uur 's middags!

Is het slim om vooraf te scrubben?

Ja. Een scrub verwijdert onzuiverheden en dode huidcellen, waardoor een egaler tanningresultaat ontstaat en je langer je teint behoudt.

Geeft de spray af?

Wanneer je je gezicht of lichaam voor de eerste keer reinigt ná het aanbrengen van de zelfbruin spray, komt er altijd een laagje af. Dit is de overtollige spray die niet door de huid is opgenomen. Na deze eerste reiniging geeft de spray niet meer af.

Wanneer is de spray droog?

De spray droogt binnen 10 à 15 minuten (of sneller met behulp van een föhn). Je kunt je daarna gewoon aankleden. Ga de eerste drie uur nog niet sporten of douchen. De zelfbruiner heeft namelijk nog de tijd nodig om goed in te werken op je huid.

Mag iedereen de spray gebruiken?

Ja, de spray is geschikt voor alle huidtypen! Ook zwangere vrouwen of mensen die om medische redenen niet in de zon mogen, kunnen de spray gebruiken.

P.S. Wij krijgen lovende reviews van klanten met Vitiligo. Het geeft hen meer zelfvertrouwen en een extra boost om ook eens dat leuke zomerse jurkje of topje aan te trekken

Kan er een allergische reactie optreden?

De spray is op basis van natuurlijke ingrediënten, vrij van parabenen, dermatologisch getest en voldoet aan de strenge EU-regelgeving betreffende cosmetische producten. Tot op heden hebben we geen sterke allergische reacties meegemaakt, zelfs niet bij mensen met een zeer gevoelige huid. Toch kan het altijd voorkomen dat iemand allergisch reageert op een natuurlijk ingrediënt. Lees daarom altijd vóór gebruik de ingrediënten op de fles.

Bestaan er verschillende kleuren van de spray?

Nee, maar dat hoeft ook niet. Onze spray is geschikt voor alle huidtinten en creëert direct een egale teint die perfect samensmelt met je eigen natuurlijke huidskleur.

Wat gebeurt er als je meerdere lagen sprayt?

Hoe meer lagen je sprayt, hoe bruiner je wordt. Echter, als je een natuurlijke teint wilt, raden we af aan om meerdere lagen te sprayen in één sessie. Indien je wel graag een donkere teint wenst, adviseren we je eerst één laag aan te brengen, daarna drie uur te wachten en vervolgens de huid te reinigen. Het product is dan volledig door opgenomen de huid, waardoor je het eindresultaat ziet. Indien je de teint dan nog te licht vindt, kun je de tanningsessie nogmaals op deze manier herhalen.

Kan je de spray aanbrengen over je make-up?

Ja, dat kan. De spray geeft je make-up een natuurlijke finishing touch. Maar let op: als je de make-up afhaalt, verdwijnt ook de bruine kleur.

Make-up sluit de huid namelijk af of gedeeltelijk, waardoor de spray niet optimaal kan inwerken. Dus over de make-up blijft de glow één dag zitten & op een gereinigde huid houdt de teint tot 5 dagen aan.

Word ik oranje van de spray?

Nee, in de Natural Tanning Spray zit geen caroteen. Dit stofje zorgt bij veel tanningsprays voor een oranje kleur. Je hoeft bij ons dus niet bang te zijn voor het welbekende worteleffect.

De spray komt niet goed uit de fles: wat nu?

Dit probleem kan ontstaan wanneer je de spray frequent óf juist lange tijd niet gebruikt. Haal het spuitmondje van de fles, spoel af met warm water, laat het goed drogen en plaats het dan terug op de fles. Waarschijnlijk is het probleem nu verholpen. Zo niet: neem contact op met ons hoofdkantoor.

Zit er drijfgas in de fles?

Nee. Wij werken met een bag-on-valve-systeem: een zakje met vloeistof dat aan het spuitbusventiel is gelast. De luchtdruk zorgt voor het optimaal legen van het zakje. Dit is veel beter voor het milieu dan drijfgas!

Is het handig om vooraf te scrubben?

Geen must, maar wel een meerwaarde. Scrubben verwijdert namelijk onzuiverheden en dode huidcellen, waardoor een egaler tanningresultaat ontstaat en je nog langer kunt genieten van een mooie zonovergoten teint!

Tip: onze Black Exfoliator gezichtsscrub werkt ook als reinigend masker wanneer je deze 10 min. laat zitten!

Hoelang blijft de Perle de Soleil zitten?

Afhankelijk van jouw huidtype en de dosering blijft de Perle de Soleil gemiddeld 3 dagen zitten. De bruiningsdruppels meng je eenvoudig met een hydraterende crème. Crèmes op oliebasis kunnen resulteren in een lichtere teint.

Dankzij het unieke design met gebruiksvriendelijk doseersysteem voorkom je verspilling; de applicator geeft systematisch één druppel serum af zodat je nooit te veel product gebruikt. Eén pen bevat ongeveer 210 druppels; dit zou bijvoorbeeld kunnen betekenen dat je 6 maanden lang kunt genieten van een prachtige glow bij gebruik van 4 à 5 druppels en dat 2 maal per week.

Kan iedereen de Perle de Soleil gebruiken?

Jazeker, de Perle de Soleil is geschikt voor alle huidtypen & huidtinten en voor dagelijks gebruik.

Dus voor hem, haar, zwangere vrouwen, maar ook mensen met huidaandoeningen zoals psoriasis & eczeem of mensen die door antibiotica niet in de zon mogen en toch een natuurlijk zomers kleurtje willen, zijn dankbare gebruikers.

Niet voor niets dat onze druppels ook dagelijks worden gebruikt & aanbevolen door dermatologen.

Kan er een allergische reactie optreden?

De Perle de Soleil is op basis van natuurlijke ingrediënten, vrij van parabenen, dermatologisch getest en voldoet aan de strenge EU-regelgeving betreffende cosmetische producten. Tot op heden hebben we geen allergische reacties meegemaakt, zelfs niet bij mensen met een zeer gevoelige huid. Toch kan het altijd voorkomen dat iemand allergisch reageert op een natuurlijk ingrediënt. Lees daarom altijd vóór gebruik de ingrediënten op de verpakking.

Bestaan er verschillende kleuren van de Perle de Soleil?

Nee, de Perle de Soleil bestaat uit een kleur. Onze bruiningsdruppels blenden zicht perfect met je eigen natuurlijke huidskleur waardoor meerdere kleuren overbodig zijn. As simple as that!

Kan ik Perle de Soleil combineren met zonnebrand?

Jazeker! De bruiningsdruppels meng je eenvoudig met je zonnebrand. Door deze combinatie verdwijnt de witte waas en geniet je direct van een mooie sun-kissed glow! Was na gebruik je handen.

Weetje: dankzij het pocketsize formaat is de Perle de Soleil ideaal om mee te nemen op vakantie!

Word ik oranje van de Perle de Soleil?

Nee, in de Perle de Soleil bruiningsdruppels zit geen caroteen. Dit stofje zorgt bij veel tanningproducten voor een oranje kleur. Je hoeft bij ons dus niet bang te zijn voor het welbekende worteleffect.

How to use?

-Reinig eerst de huid

-Draai de onderzijde van de applicator om het doseersysteem te activeren

-Meng het gewenste aantal druppels met je gebruikelijke hoeveelheid crème in je handpalm en verdeel deze egaal op de gewenste huidzone(s)

-Was na gebruik je handen

-Na 3 uur is de tanning volledig ingewerkt. Hierna kun je weer douchen, sporten etc.

Voor het tannen van gezicht:

2 à 3 druppels = een gezonde gloed

4 à 5 druppels = een stralende zonovergoten teint!

.

VERSCHIL TUSSEN UV-A, UV-B & UV-C

De zon bevat verschillende lichtstralen. UV-C is de krachtigste, maar deze wordt gelukkig door de ozonlaag tegengehouden. UV-A en UV-B bereiken wél de aarde, met name als er geen wolkje aan de lucht is.

UV-STRALING BESCHADIGEN HUIDCELLEN

UV-C, UV-A en UV-B stralen zijn gevaarlijk: UV-A staat voor veroudering (UV-Aging) en UV-B voor verbranding (UV-Burning). Dan zijn er ook nog infraroodstralen: de warmte die je voelt van de zon. Deze verraderlijke stralen dringen tot diep in de huid door en maken de huid dun en droog.

Oppassen dus met alle zonnestralen, in de zomer én winter! Want zelfs een dik wolkendek laat nog 80% UV-straling door. Bescherm je huid dus het hele jaar door met een goede zonnefactor. Onze huidcellen zijn namelijk niet opgewassen tegen te veel UV-stralen. Ze beschadigen onze cellen, wat op de lange termijn kan zorgen voor ouderdomsvlekken, huidveroudering en zelfs huidkanker.

PIGMENT BESCHERMT JE HUID

Je lichaam is slim. Door het aanmaken van pigment beschermt je huid zichzelf al een beetje tegen UV-straling. Je bruine kleur fungeert dan als een soort parasolletje waaronder je cellen schuilen. Maar je huid kan wel wat extra hulp gebruiken. Gebruik daarom onze huidverzorgingsproducten La Hydratan of Le Teint met Bronzyl ®. Dit actieve ingrediënt stimuleert de melanineproductie en activeert zo het natuurlijke bruiningsproces. Daarmee geef je de huid dus nog meer kans om een eigen UV-bescherming op te bouwen, ter voorkoming van vroegtijdige huidveroudering.

VEILIG BRUIN WORDEN ZONDER ZON MET MARC INBANE

Verder is het vooral belangrijk om de brandende zon zoveel mogelijk te vermijden. "Daar gaat mijn bruine kleur", horen we je denken. Don't worry: de natuurlijke bruin zonder zon producten van MARC INBANE creëren geheel veilig een natuurlijke vakantiekleur:

Natural Tanning Spray - voor gezicht & lichaam

Hyaluronic Self-Tan Spray - voor gezicht & lichaam

Natural Tanning Mousse - voor lichaam

Perle de Soleil - Tanning drops - voor gezicht

Met onze Glove en Brush creëer je ook nog eens een prachtig egaal eindresultaat. Zonde om het niet te doen!