Vragen

We praten je bij met de vragen

Je weet dat je zuinig moet omgaan met je huid. En je weet ook
dat de producten van MARC INBANE daarbij ondersteunen. Maar er is ook
nog zoveel dat je niet weet als het gaat om huidverzorging en self
tanning. Met deze veelgestelde vragen praten we je bij.

Is het slim om vooraf te scrubben?


Ja, een scrub verwijdert onzuiverheden en dode huidcellen, waardoor een egaler tanning resultaat ontstaat en je langer je teint behoudt. Wacht een dag met tannen na het scrubben en of ontharen.

Wanneer is de spray droog?


De spray droogt binnen 10 à 15 minuten (of sneller met behulp van een föhn). Je kunt je daarna gewoon aankleden. Ga de eerste drie uur nog niet intensief sporten of douchen. De spray heeft namelijk nog de tijd nodig om volledig in de huid te trekken.

Geeft de spray af?


Wanneer je je gezicht of lichaam voor de eerste keer reinigt ná het aanbrengen van de spray, komt er altijd een laagje af. Dit is de overtollige spray die niet door de huid is opgenomen. Na deze eerste
reiniging geeft de spray niet meer af. We raden je af om in de avond te sprayen, aangezien het eerste laagje kan afgeven op het beddengoed (overigens verdwijnen alle vlekken 100 procent uit je kleding en beddengoed na het wassen).

TIP: heb je een feestelijke aangelegenheid?


Spray dan altijd de dag van tevoren, zodat de overtollige laag op tijd van het lichaam is verdwenen.

Mag iedereen de spray gebruiken?


Ja, de spray is geschikt voor alle huidtypen. Ook zwangere vrouwen of mensen die om medische redenen niet in de zon of onder de zonnebank mogen, kunnen de spray gebruiken.

Kan er een allergische reactie optreden?


De spray is op basis van natuurlijke ingrediënten, vrij van parabenen, dermatologisch getest en voldoet aan de strenge EU-regelgeving betreffende cosmetische producten. Tot op heden hebben we geen sterke allergische reacties meegemaakt, zelfs niet bij mensen met een zeer gevoelige huid. Toch kan het altijd voorkomen dat iemand allergisch reageert op een natuurlijk ingrediënt. Lees daarom altijd vóór gebruik de ingrediënten op de fles.  

Bestaan er verschillende kleuren van de spray?


Nee, er bestaat maar één soort spray. Deze is geschikt voor alle huidtinten. De spray stimuleert namelijk je eigen natuurlijke kleur.

Kan je de spray aanbrengen over je make-up?


Ja, dat kan. De spray geeft je make-up een natuurlijke afwerking. Maar let op: als je de make-up afhaalt, verdwijnt ook de bruine kleur. Make-up sluit de huid namelijk af, waardoor de spray niet kan doordringen. Op een gereinigde huid houdt de teint 4 à 5 dagen aan.

Wat gebeurt er als je meerdere lagen sprayt?


Hoe meer lagen je sprayt, hoe bruiner je wordt. Als je een natuurlijke teint wilt, raden we je af om meer lagen te sprayen. Wil je toch een donkere teint? Breng dan een eerste laag aan, wacht vervolgens drie uur en reinig daarna je huid. Het product is dan volledig opgenomen door de huid, waardoor je het eindresultaat ziet. Als je de teint dan toch te licht vindt, kun je nog een keer sprayen.

De spray komt niet goed uit de fles: wat nu?


Dit probleem kan ontstaan wanneer je de spray frequent óf juist lange tijd niet gebruikt. Haal het spuitmondje van de fles, spoel af met warm water, laat het goed drogen en plaats het dan terug op de fles. Waarschijnlijk is het probleem nu verholpen. Zo niet: neem contact op met ons op.

Word ik oranje van de spray?


Nee, in de Natural Tanning Spray is geen caroteen verwerkt. Dit stofje zorgt bij veel tanningsprays voor een oranje kleur. Je hoeft bij ons dus niet bang te zijn voor het welbekende worteleffect.
 

Zit er drijfgas in de fles?


Nee. Wij werken met een bag-on-valve-systeem: een zakje met vloeistof dat aan het spuitbusventiel is gelast. De luchtdruk zorgt voor het optimaal legen van het zakje. Dit is veel beter voor het milieu dan drijfgas!