Werkstoffen

Vitamine C

Aanmaak van collageen & nog veel meer

Vitamine C is essentieel voor de vorming van collageen (bindweefsel). Dit is nodig om de huid te verstevigen. Verder kan het ingrediënt acne en pigmentvlekken verminderen en werkt het bij rosacea. In klinisch onderzoek is gebleken dat de huid van proefpersonen na langdurig gebruik van het ingrediënt egaler en steviger werd. Daar komt nog eens bij dat vitamine C een antioxidant is en uv-schade kan beperken. Al met al is de vitamine dus bijna een ‘verplicht nummer’ in je cosmeticaproduct.

Let op!

Er zijn enkele voorwaarden aan het gebruik van vitamine C in huidverzorging:

♡ Vitamine C werkt alleen in hoge concentraties (minstens 4% nodig). Om erachter te komen of er inderdaad voldoende in een product aanwezig is, kun je naar de ingrediëntenlijst kijken (ons Moi Vitamine C serum bevat maar liefst 20%)

Vitamine C werkt het beste in combinatie met andere antioxidanten. Vitamine C en vitamine E vormen een gouden duo.

Vitamine C is zeer instabiel en kan heel slecht tegen vocht, licht en zuurstof. Geoxideerd vitamine C ( gereageerd met zuurstof in de lucht) verliest niet alleen zijn werkzaamheid, maar kan zelfs voor de vorming van zuurstofradicalen zorgen (het tegenovergestelde effect dus). Dit maakt een product met het ingrediënt in een pot of glazen flesje is in ieder geval niet zinvol.