Powderbrows

€365,- incl touch up

Semi Permanente Make up

Powderbrow is een nieuwe semi permanente make-up techniek. Deze techniek wordt toegepast met een machinale nano-naald. Hierdoor krijg je een zachte en natuurlijke poedereffect, die jou in de ochtend veel tijd zal besparen! De powderbrowtechniek is geschikt voor alle huidtypes.

Hoe verloopt de powderbrows behandeling?

De meeste dames ervaren de behandeling als niet pijnlijk maar voelbaar. We bespreken samen met jou al je wensen en ik geef advies, dan beginnen we met de browmapping. Hierbij wordt alles op de hand gemeten met verschillende meetinstrumenten om zo de ideale wenkbrauwen te bekomen die bij jouw gezicht passen. De wenkbrauwen worden geëpileerd indien nodig en de vorm en kleur wordt getekent met potlood. Vervolgens kan je zelf in de spiegel alles checken zodat je vooraf de vorm kan zien. Indien je nog opmerkingen hebt, worden deze aangepast tot de kleur en vorm naar wens is. Indien je akkoord gaat, begint ze aan de powderbrows.

Is een eerste bijwerking noodzakelijk?

Een eerste bijwerking is noodzakelijk. Zonder de bijwerking zullen de powderbrows maximaal drie maanden zichtbaar zijn. Na de eerste behandeling vervaagt tot 70 procent van de powderbrows, na het bijwerken vervaagt 30 procent waardoor je uiteindelijk natuurlijke powderbrows hebt. De bijwerkingsafspraak is binnen 5-8 weken na de eerste behandeling. Boek je bijwerkingsafspraak meteen na het boeken van de eerste behandeling zodat je zeker bent van een plekje tussen de 5-8 weken na de eerste behandeling.

Eerder dan vijf weken bijwerken is niet mogelijk omdat de wenkbrauwen dan nog niet genezen zullen zijn.

Hoe verloopt het genezingsproces van de powderbrows?

De wenkbrauwen zullen er tot watercontact zeer donker uitzien. Na watercontact zullen ze beginnen te vervellen waardoor er ongelijkheden, vlekken, korsten en pigmentverlies zullen ontstaan. Dit is normaal en hoort bij het genezingsproces. Het is geen reden voor ongerustheid. Probeer er zo min mogelijk aan te zitten zodat het mooi kan genezen. Het perfecte eindresultaat is 90 dagen na de bijwerking zichtbaar. Het pigment heeft namelijk tijd nodig om van de onderhuid terug naar de huidoppervlakte te komen.

Dag 1-4: zeer donker

Dag 5-10: barsten en plekken (geen kleur te zien onder de barsten en plekken)

Dag 11-27: géén zichtbare kleur of vorm

Dag 28-55: kleur en vorm begint terug te komen. Dag 56: kleur en vorm zichtbaar

Hoelang gaan powderbrows mee?

De houdbaarheid van de behandeling verschilt per persoon en kan korter zijn als je een zeer vette huid hebt, snel of veel bloedt tijdens de behandeling, erg blond bent, een lichte kleur laat toepassen, ooit permanente make-up hebt gehad of de wenkbrauwen hebt laten laseren. Zeer vette huid: tot 6 maanden, vette tot normale huid: 6-14 maanden, droge tot zeer droge huid: 15-24 maanden.

Kan deze behandeling bij iedereen toegepast worden?

De powderbrows kunnen niet toegepast worden bij zwangere dames, hepatitispatiënten, diabetespatiënten, patiënten die hart- en vaatziekten hebben en personen die bloedverdunners innemen. Tussen het gebruik van Roaccutane en het toepassen van de powderbrows zouden er vier weken tussen moeten zitten.

Kan ik deze behandeling laten uitvoeren als ik recent een Covid-19 vaccin heb gehad?

De powderbrows behandeling kan niet worden toegepast indien je bent ingeënt met een Covid-19 vaccin, twee weken voor of twee weken na een permanente make-up behandeling. Als je een Covid-19 vaccin hebt gehad, dien je dan minstens twee weken te wachten voordat je deze behandeling kan laten toepassen. Indien je een permanente make up behandeling hebt gehad, dien je ook twee weken te wachten voordat je kan worden ingeënt met een Covid-19 vaccin.

Waar houd ik rekening mee voor en na de behandeling?

-Géén bloedverdunners innemen

-Behandeling niet onder invloed van alcohol of drugs laten toepassen

-Een week lang géén watercontact 

-Niet aan de korsten zitten

-Niet sporten voor 5 dagen

-Een week géén make-up of crème op de wenkbrauwen, rondom mag wel

-Twee weken niet zonnen of zonnebanken, na twee weken steeds beschermen met SPF 50

-Twee weken de wenkbrauwen niet verven

-Twee weken geen fillers of botox laten toepassen

-Twee weken geen gezichtsbehandelingen laten uitvoeren

-Een week niet zwemmen en geen sauna