Oorbellen

Wat is goldplated en silverplated?

Een plated sieraad heeft een basis van metaal en wordt voorzien van een andere laagje metaal. Bijvoorbeeld een koperen ring met een laagje van goud wordt een goldplated ring of een vergulde ring genoemd. Wanneer zilver als laagje wordt gebruikt noemen we dat silverplated of verzilverd.

Blijven plated sieraden lang mooi en hoe kan ik ze het beste onderhouden?

Veel mensen vragen zich af of bijvoorbeeld een silverplated of goldplated sieraad niet verkleurt of snel slijt. Doordat de plated sieraden een laagje van echt zilver of goud hebben verkleuren ze niet, maar door invloeden van buitenaf kan het laagje uiteindelijk wel slijten. Het kan ook voorkomen dat een plated sieraad groen uitslaat. Dit heeft te maken met de zuurgraad van je huid en kan per persoon verschillen. Heeft je sieraad groene aanslag? Maak je sieraad dan heel voorzichtig schoon met lauwwarm water en een zachte doek. Hieronder staan een aantal tips om je plated sieraad mooi te houden en om aanslag te voorkomen.

-Draag de sieraden niet tijdens het schoonmaken of handen wassen

-Let ook op bij het gebruik van parfum of andere cosmetica

-Spuit eerst je parfum op en doe daarna je sieraden om-Kijk ook uit met haarlak

-Ook bij sporten en zwemmen is het aan te raden om je plated sieraad niet te dragen

-Doe je sieraden af voor je gaat slapen.

Tot slot: berg je sieraden voorzichtig op, zodat ze elkaar niet kunnen beschadigen. Zo kan je er het langste van genieten. Als je op de juiste manier om gaat met je plated sieraad kun je het lang dragen.