Harde of zachte borstelharen?

De combinatie van harde borstelharen met een verkeerde poetstechniek is vaak de schuld van terugtrekkend tandvlees. Mensen die een harde tandenborstel gebruiken, gebruiken ook vaak te veel kracht - zelfs als ze kleine, circulaire beweginkje maken, zoals dental professionals aanraden, in plaats van heen en weer schrobben. Vooral jong volwassenen beschadigen de tandvleesrand met harde tandenborstels. Het is des te triester omdat ze geloven dat ze het goed doen voor hun tanden en tandvlees. Jonge mensen besteden veel aandacht aan hun mondhygiëne en hebben daardoor de neiging de sulcus (tandvleesrand) te beschadigen door te vaak en te krachtig te poetsen met een te harde tandenborstel. 

Harde borstelharen versterken te grote druk

Schade ontstaat wanneer te hoge druk gezet wordt op de tandvleesrand en tandvlees met een medium harde of zelfs harde tandenborstel. Wat anders is aan deze wijze van traumatiseren is dat je het niet voelt. Gevolg: sulcus en tandvlees trekken zich geleidelijk aan terug en de tandhalzen komen bloot te liggen en worden erg gevoelig. Dental professionals die onderzoek doen, docent zijn of in de praktijk werken adviseren daarom tandenbostels met zachte, fijne borstelharen: wanneer borstelharen zacht zijn, kunnen ze geen kwaad doen. Als ze dan ook nog fijn zijn, kan de ingang van de sulcus heel goed bereikt worden, waar ze de slechte baciteriën zonder schade kunnen verwijderen.  Dit is belangrijk, omdat dit moeilijk toegangbare en gemakkelijk te beschadigen gebied, de plaats is waar bacteriën zich in grote getalen vermeerderen.

5,460 redenen voor zachte tandenborstels

De CURAPROX CS 5460 ultra soft tandenborstel voldoet aan alle critria. De borstelharen, of filamenten zoals ze genoemd worden, zijn zo fijn dat ze gemakkelijk de belangrijke ruimte tussen tanden en tandvlees kunnen reinigen zonder te beschadigen. CURAPROX tandenborstels gebruiken CUREN® filamenten. CUREN®  neemt aanzienlijk minder water op dan nylon, dat gebruikt wordt voor normale tandenborstels. CUREN® blijft stabiel, ook wanneer de borstelharen nat worden, gaan niet uit elkaar staan en behouden hun vorm veel langer.

Dicht, mild reinigingsoppervlak

Deze 5.4460 filamenten, en dat is een bijzonder groot aantal, staan dicht op elkaar op een compacte borstelkop. Hierdoor wordt grote efficientie gegarandeerd bij elke borstelbeweging. Een CURAPRX CS4560 ultra soft verwijderd veel meer plaque dan tandenborstels met wijd uit elkaar staande borstelharen. Wanneer hiermee de juiste poetstechnieken worden uitgevoerd, wordt al veel gedaan voor een uitmuntende mondhgyiëne.