Vitamine C

Wat doet vitamine C voor je huid?

Vitamine C is een parel voor je huid.

Het beschermt je huid niet alleen tegen schadelijke factoren van buitenaf, zoals uv-straling, maar zorgt ook voor een frisse en jeugdige look.

Wat is Vitamine C?

Vitamine C verhoogt de aanmaak van collageen, waardoor de huid stevig blijft en
verbetert zelfs de kwaliteit van collageen in je huid’

Vitamine C is een van de sterkste antioxidanten.
Je krijgt het binnen via voeding (bv verse grapefruits) maar je
kunt vitamine C ook gebruiken in je skincare.

Het gaat huidveroudering tegen


Het is bewezen dat een hoge dosis krachtige antioxidanten (waaronder vitamine C) helpt om huidveroudering tegen te gaan, zonder kan je huid geen collageen aanmaken. Collageen is het eiwit dat je huid stevig en elastisch maakt. Ook andere antioxidanten, zoals vitamine E, kunnen effectief zijn tegen huidveroudering.  

Geen enkele crème kan bestaande rimpels laten verdwijnen. Wel bestaan er producten die de fijne lijntjes minder zichtbaar maken. Zoek hiervoor naar een crème met vitamine C, met een hoge concentraties. Onderzoek toont namelijk aan dat juist dit ingrediënt de ‘fijne’
tekenen van huidveroudering tegengaat dankzij de antioxidantwerking.

Het pakt onzuiverheden aan


Wie last heeft van puistjes, herkent het wel: nadat je puistje verdwenen is blijft er een rood vlekje achter. Ook bij onzuiverheden beschermt vitamine C tegen irritatie, gaat het ontstekingen tegen en helpt het de huid te herstellen, waardoor rode vlekken na een puistje sneller vervagen.  

Luchtdicht verpakt


Voordat je in de weer gaat met voedings-supplementen en potten crème is het belangrijk om het volgende te weten. Vitamine C is gevoelig voor licht en lucht en zal daarom vervliegen op het moment dat je een potje opent. Zorg ervoor dat je een luchtdichte verpakking koopt die weinig licht doorlaat, bijvoorbeeld een verpakking met een pompje. Zo blijven de aanwezige ingrediënten actief.
Aanrader het Moi vitamine C 20% serum!

Het helpt tegen pigmentvlekken


Naast dat het helpt tegen rode vlekjes, kan vitamine C tenslotte ook pigmentvlekken verminderen. Deze vlekken ontstaan door een verstoorde vorming van pigment door bijvoorbeeld hormonen of zonlicht. Vitamine C remt dit proces, maar daarbij is het wel van belang dat je óók een zonbescherming gebruikt, met minimaal factor 30. Alleen dan kun je preventief te werk gaan tegen pigmentvlekken.